NEW Prius

NEW Prius

De referentie blijft de referentie !

De 4de generatie van de Prius zal de erfenis van zijn voorgangers verderzetten. De nieuwe Prius 2016 is een duidelijke evolutie t.o.v. de huidige versie – hij is klaar voor de toekomst!

De basisfilosofie blijft onveranderd maar anderzijds nog meer geaccentueerd, doormiddel van zijn ultraperformante milieuwinst en zijn dynamische rijstijl.

Bovenop de technologische veranderingen behoudt de nieuwe Prius 2016 zijn specifieke stijl en biedt zelfs enerzijds een uitstekende aerodynamische lijn en anderzijds een zeer onderscheidend look aan.

Deze nieuwe generatie krijgt heel wat verbeteringen, zoals op …

Dynamisch vlak

Met de nieuwe TNGA architectuur (meer hierover – zie persdossier I.A.A. van Frankfurt), verbetert de Prius zijn rijgedrag dankzij het verlaagd zwaartepunt, een stevigere structuur, een betere gefilterde ophanging en een verbeterde geluidsisolatie. Tegelijkertijd werd de e-CVT versnellingsbak geoptimaliseerd voor een nog meer progressieve acceleratie die het centrifuge-effect sterk vermindert. Het hybride-systeem van de 4de generatie wordt voortaan lichter en compacter dan ooit. De 1,8L benzinemotor is ook geoptimaliseerd voor een verbeterd en een efficiënter rendement.

Kwalitatief interieur en intuïtieve dashboard

De binnenruimte is meer dan ooit « Hi-Tech » maar evolueert ook op vlak van waargenomen kwaliteit. De nieuwe binnenafwerking neemt deel aan de evolutie en biedt vervolgens een zeer moderne en rijk aspect aan. Het nieuwe geïntegreerd dashboard straalt een intuïtieve feeling, met bijzonder voor de bestuurder. Het vernieuwde instrumentarium beschikt voortaan over twee 4,2” TFT kleurenschermen, het ergonomische stuurwiel beschikt over talrijke bedieningen en de head-up display (in kleur) vervolledigt de informatie voor de bestuurder. De zetels zijn nieuw en comfortabeler (t.o.v de vorige generatie).

Technologische demonstratie

De Prius blijft meer dan nooit de ambassadeur van de technologie. De 2016 versie geniet van talrijke nieuwigheden op verschillende vlakken: De veiligheid op zijn beste niveau dankzij de meest complete Toyota Safety Sense, standaard op alle versies. De airconditioning krijgt een nieuwe functie, «  S-flow » die de noden analyseert om zuiniger te zijn. De SIPA helpt de bestuurder voor zijn parkeermanoeuvers in verschillende situaties. Een ‘slimme’ draadloze laadsysteem voor mobiele telefonen is nu beschikbaar. De ‘zuinige’ LED koplampen zijn performant en zorgen voor een moderne look,…

Milieuprestaties

Dankzij zijn nieuwe ontwikkelingen, zijn verbeterde technologieën, zijn vermageringskuur en zijn geoptimaliseerde rendement, slaagt de nieuwe Prius er nog één keer in om zijn verbruikcijfers en uitstoot te verlagen. De officiële cijfers tonen een daling van meer dan 10% dan het gemiddeld verbruik en uitstoot, onder voorbehoud van homologatie - definitieve cijfers tegen eind oktober’15 (Tokyo motorshow).

Deze cijfers zijn nog meer indrukwekkend als je de algemene afmeting van de nieuwe generatie (+6cm lengte) bekijkt. De wagen biedt ook meer binnenruimte en een grotere koffervolume (502L) .

Het 2016 gamma

3 versies: Comfort, Business en Lounge

De Comfort-versie beschikt ongeveer over hetzelfde uitrustingsniveau als zijn voorganger, met niettemin enkele attractieve specificaties: LED koplampen, dual zone A/C met « S flow » modus, Toyota Touch 2 met 7’’aanraakscherm met USB en DAB radio, en de volledige Toyota Safety Sense met Pre-Collision System met voetgangersdetectie - Lane Departure Alert met stuurinterventie en adaptieve cruise control.  (Sommige uitrustingen zijn niet meer beschikbaar: cd lezer, headup display en tijdelijke reservewiel (wordt vervangen door bandenherstelkit))

De Business-versie komt standaard met een Toyota Touch 2 with Go Plus navigatiesysteem en de draadloze gsm-lader.

Onze top-versie Lounge onderscheidt zich door de exclusieve twee-kleurige 17’’ alu velgen, parkeersensoren vooraan/achteraan, het nieuwe automatisch parkeersysteem (SIPA, al gekend vandaag op Auris), een smart entry systeem (2 voordeuren+koffer), een lederen stuurwiel, een regensensor, een elektrochromatische achteruitkijkspiegel, 8 luidsprekers en een Premium JBL audiosysteem, een kleuren head-up display, een dodehoek detectiesysteem (BSM) gekoppeld met RCTA en tenslotte verwarmde voorzetels.

Koetswerkkleuren

7 kleuren worden aangeboden, waarvan de nieuwe « Emotional Red ».

De andere kleuren: twee witten (040 en 070), twee grijzen (1F7 en 1G3), één zwart (218) en één blauw ‘dark blue metallic’ (8W7).

Comfort en Business krijgen een zwarte stoffenbekleding. Op Lounge-versie kan de klant kiezen uit twee verschillende stoffenbekledingen, namelijk zwart of een nieuwe « cool grey » (lichtgrijs) kleur.

Deze 4de generatie van onze emblematische Prius zal zeker nog van zich laten horen. Deze hybride-technologie « made by Toyota » ambassadeur zal zeker een specifieke klantenkring aanspreken, die voornamelijk interesse heeft voor technologie en stijl. Bovenop het attractieve verbruik, de « Hi-Tech » en de milieu-ecoscore, onderscheidt de Prius zich door enkele andere argumenten zoals styling, kwaliteit, binnenafwerking, dynamische rijgedrag en een zeer indrukwekkende ‘standaard’ veiligheidsaanbod.

Belangrijke data

Bestellingen zijn mogelijk – Vanaf 7 oktober 2015

Definitieve technische gegevens –  Eind oktober 2015

Belgische première op BMS – Januari 2015

Productie van de Plug-in versie – September 2016

Contacteer ons
Lise Destombes Toyota Belgium
Lise Destombes Toyota Belgium
Over Toyota Business Plus

Toyota Business Plus
Toyota Belgium
Leuvensesteenweg 369
1932 Zaventem