Nieuwe All-Wheel Drive in het Toyota RAV4 aanbod

- 2.0 liter D-4D turbodiesel nu ook met All-Wheel Drive (AWD) - CO2–uitstoot van slechts 136 g/km - Nieuwe elegante koetswerk- en interieurkleuren en afwerking - Verbeterde uitrusting en nieuwe technologie waaronder Toyota Touch 2 en het Rear Cross Traffic Alert (RCTA) systeem

De in 2013 gelanceerde vierde generatie van Toyota’s klassieker in het segment van de compacte SUV’s speelde in op de vraag van klanten naar een verfijnder design, een hoogwaardige interieurkwaliteit, een verbetering van de terreincapaciteiten en een sportiever rijgedrag.

Vanaf 2014 zal het RAV4 gamma uitgebreid worden met een extra AWD versie, nieuwe koetswerk- en interieurkleuren en afwerking, verbeterde uitrustingsniveaus en nieuwe technologie.

Nieuwe 2.0 D-4D AWD

De nieuwe RAV4 AWD combineert de 2.0 liter D-4D turbodiesel met het  Integrated Dynamic Drive System, Toyota’s geavanceerde AWD systeem.

Het Integrated Dynamic Drive System is een verfijnd, snel en interactief beheersysteem dat de Dynamic Torque Control AWD, Vehicle Stability Control (VSC) en Electric Power Steering (EPS) systemen van de RAV4 coördineert voor betere prestaties, controle en veiligheid in alle omstandigheden.

Dankzij de informatie van verschillende sensoren (snelheid, sturing en gierslag), controleert het Dynamic Torque Control AWD systeem continu de koppelverdeling tussen de voor- en achterwielen via een elektromagnetisch gestuurde koppeling die zich vlak voor het differentieel op de achteras bevindt.

De koppelverdeling tussen de voor- en achterkant kan variëren van 100:0 tot 50:50. Bij gewone rijomstandigheden worden enkel de voorwielen aangedreven (100:00) om brandstof te besparen.

Het systeem is uitgerust met een AWD Lock bedieningsknop voor terreinrijden. Hiermee kan de bestuurder de koppelverdeling vergrendelen in een 50:50 stand bij snelheden tot 40 km/u. Boven deze snelheid schakelt het systeem automatisch over naar de normale stand.

De motor van 1.998 cc, die verbonden is met een manuele transmissie met 6 versnellingen, ontwikkelt 124 pk / 91 kW bij 6.000 opm en een koppel van 310 Nm tussen 1.600 en 2.400 opm. De motor stoot amper 136 g CO2 per km uit (137g/km met 18’’velgen).

Nieuwe koetswerk- en interieurkleuren en afwerking

De RAV4 2014 zal beschikbaar zijn in de nieuwe Dark Brown Metallic koetswerkkleur. Nieuwe 18’’ velgen met een hoekig design, waarvan sommige vlakken gepolijst en andere geverfd zijn, zullen ook in het aanbod verschijnen. Andere 18” velgen zijn nu ook beschikbaar voor het voorwiel aangedreven model.

Het interieur is voortaan beschikbaar in 2 afwerkingskleuren: Black en het nieuwe Terracotta. De zwarte afwerking (zetelstofbekleding) wordt behouden.

Het Terracotta design combineert een zwarte achtergrond met hier en daar vlakken op het dashboard, de deurpanelen en de zij- en achterkanten van de zetels die afgewerkt zijn in Terracotta kleur. Dit geeft het interieur een verfijnder uitzicht.

Verbeterde uitrusting en nieuwe technologie

De uitrusting van de RAV4 2014 werd verder uitgebreid en nieuwe technologie is nu ook beschikbaar.

Op het vlak van multimedia wordt Toyota Touch 2 geïntroduceerd. Dit systeem is een verbetering van het vorige en biedt een nieuw 6,1” WVGA kleuren aanraakscherm met een hogere resolutie, een Drag & Flick functie en zes extra talen.

De Smart Entry & Start wordt net zoals de elektrisch bediende kofferklep voortaan standaard geleverd bij het Style uitrustingsniveau van de 2.0D-4D AWD.

Een JBL Premium audiosysteem met 8 kanalen, 9 luidsprekers en een kracht van 440 Watt is nu ook beschikbaar op de Lounge en Premium niveaus.

Zowel de veiligheid als het comfort van de bestuurder worden ook verbeterd dankzij het nieuwe Rear Cross Traffic Alert (RCTA) systeem (beschikbaar vanaf het Comfort niveau).

Het RCTA systeem maakt gebruik van de Blind Spot Monitor (BSM) radar om de bestuurder te waarschuwen voor aankomende voertuigen die niet zichtbaar zijn in de achteruitkijkspiegels wanneer er uit een parkeerplaats gereden wordt. Als voertuigen worden gedetecteerd, flikkeren waarschuwingstekens op de deurspiegels en klinkt er ook een alarm.

Alle prijzen van de RAV4 2014 vindt u hieronder.

Over Toyota Business Plus

Toyota Business Plus
Toyota Belgium
Leuvensesteenweg 369
1932 Zaventem