Nieuwe Land Cruiser 2014

- Meer dan zestig jaar terreinexpertise - Een van de meest geavanceerde en gebruiksvriendelijke terreinwagens op de markt - Knappe prestaties op het terrein, reëel rijcomfort op de weg - Meer uitgesproken koetswerkdesign, geraffineerder interieur en herwerkte terreinfuncties

Met meer dan zestig jaar terreinexpertise achter de hand is de Land Cruiser een emblematische speler op de 4x4-markt. Zijn ongeëvenaarde uithoudingsvermogen en terreincapaciteiten bezorgden hem een reputatie van soliditeit en betrouwbaarheid in alle omstandigheden.

Sinds zijn lancering wist hij wereldwijd al miljoenen klanten te overtuigen en trotseerde hij de meest extreme rijomstandigheden op de zeven continenten, Antarctica inbegrepen.

De terreinkwaliteiten van de Land Cruiser kennen hun gelijke niet. Het geheim? Een uitermate robuust ladderchassis dat vervorming tegengaat, aangevuld met een uitzonderlijk niveau van advies en technische bijstand voor de bestuurder. Gebruiksvriendelijke functies helpen hem het hoofd te bieden aan hachelijke omstandigheden waar zelfs de meest ervaren piloten een hele kluif aan hebben. Ze helpen daarnaast ook onervaren bestuurders om hun rijtechniek bij te schaven.

De vijf modi van Multi-terrain Select begeleiden de bestuurder doorheen de rijprocedures en controleren automatisch het beschikbare vermogen en de remkracht. Bovendien maakt de kruipregeling ‘Crawl Control’ met vijf snelheden het mogelijk om zelfs de meest extreme obstakels zo nauwkeurig en beheerst mogelijk te overwinnen. De Multi-terrain Monitor geeft de bestuurder bovendien een beter zicht op de onmiddellijke omgeving van de wagen zodat hij met kennis van zaken het ideale spoor kan kiezen.

Het bedieningspaneel van de middenconsole werd hertekend om het beheer van de terreinsystemen van de wagen eenvoudiger en intuïtiever te maken. Daarnaast vergemakkelijkt het nieuwe multifunctionele kleurenscherm van 11 cm (4,2”) met actieve TFT-matrix alle terreinritten door gegevens over de stuurhoek, de grip van elk wiel en de vergrendeling van de differentiëlen weer te geven.

Deze uiterst geavanceerde beheer- en rijhulpsystemen stellen zelfs onervaren bestuurders in staat om de terreinkwaliteiten van de nieuwe Land Cruiser optimaal te benutten. Meer nog, ze maken de wagen tot een van de meest geperfectioneerde en tegelijk veiligste, aangenaamste en gebruiksvriendelijkste terreinwagens op de markt.

Omdat stijl, comfort en rijprestaties even belangrijk zijn voor de klant, werd de Land Cruiser getrakteerd op een tussentijdse facelift. Hij tilt bovendien zijn kwaliteits- en comfortpeil naar een hoger niveau en biedt zijn bestuurder heel wat rijplezier op de weg.

De hertekende voorkant steunt op verscheidene structuurelementen geïnspireerd op de unieke stijltraditie van de Land Cruiser. Zo evolueert het klassieke radiatorrooster nog verder en benadrukt de verticale structuur van de tweedelige bumper het avontuurlijke karakter van Toyota’s terreinwagen.

Ook het interieur werd grondig onder handen genomen: nieuwe bedieningselementen en instrumenten met een nieuwe sierinleg en bekleding, nieuw ontworpen zetels op de tweede en derde zetelrij met nieuwe stoffen en tot slot nieuwe interieursferen.

Wijzigingen aan de standaardophanging en de elektrisch gestuurde KDSS-ophanging (Kinetic Dynamic Suspension System) komen de stabiliteit en het wegcomfort ten goede. Bovendien voldoet de 3,0-liter dieselmotor voortaan aan de emissienorm Euro 5+. De veiligheidsuitrusting tot slot werd uitgebreid met een waarschuwing voor dwarsverkeer bij het achteruitrijden.

Kortom, geen enkele andere terreinwagen kan schermen met een dergelijke combinatie van terreinprestaties en wegdynamiek. Een indrukwekkende uitstraling, een performantere ophanging, geïntegreerde toptechnologieën die de bestuurder bijstaan. Het zijn stuk voor stuk eigenschappen die hem een plaats geven in het segment van de luxeterreinwagens: een perfecte mix van comfort, raffinement en terreincapaciteiten.

U vindt het volledige persdossier hieronder.

Over Toyota Business Plus

Toyota Business Plus
Toyota Belgium
Leuvensesteenweg 369
1932 Zaventem