Toyota verkoopt meer dan 8 miljoen hybridevoertuigen

Toyota verkoopt meer dan 8 miljoen hybridevoertuigen

De boodschap is duidelijk: hybridewagens hebben hun plaats op de markt gevonden en zijn niet meer weg te denken uit het straatbeeld.

Toyota is trots aan te kondigen dat al meer dan acht miljoen hybridewagens een eigenaar vonden. Bovendien is het nog maar tien maanden geleden dat de kaap van de zeven miljoen exemplaren werd gehaald.

Het is soms moeilijk om na te gaan wat '8 miljoen exemplaren' concreet betekent voor het milieu en de eigenaars van deze wagens. Om die cijfers te plaatsen, berekende Toyota dat zijn hybridewagens sinds 31 juli ongeveer 58 miljoen ton2 CO2 minder hebben uitgestoten* dan even grote benzinewagens met vergelijkbare prestaties zouden hebben gedaan. Toyota schat dan ook dat zijn hybridewagens tot nog toe al ongeveer 22 miljoen kiloliter brandstof hebben bespaard in vergelijking met de hoeveelheid die benzinewagens van dezelfde grootte zouden verbruiken.

De boodschap is duidelijk: hybridewagens hebben hun plaats op de markt gevonden en zullen niet snel verdwijnen. Sinds de Prius in 1997 werd gelanceerd, heeft Toyota zijn gamma gestaag uitgebreid met hybridewagens op alle niveaus, van de compacte Yaris Hybrid tot de recent aangekondigde RAV4 Hybrid. Vanaf deze maand verkoopt Toyota 30 verschillende hybride personenwagens en één oplaadbare hybride in meer dan 90 landen en regio's.

Ontdek via de link onderaan welke Toyota hybride bij u past!

 

*Aantal ingeschreven voertuigen x afgelegde afstand x brandstofefficiëntie (eigenlijke brandstofefficiëntie in elk land) x CO2-conversiefactor

Contacteer ons
Lise Destombes Toyota Belgium
Lise Destombes Toyota Belgium
Over Toyota Business Plus

Toyota Business Plus
Toyota Belgium
Leuvensesteenweg 369
1932 Zaventem