UPDATE pictures GT86 2017

UPDATE pictures GT86 2017

Update foto's: Een auto die uw hart sneller laat slaan.

De nieuwe Toyota GT86 2017 beleefde zijn première op het internationale autosalon van New York.

Toyota's sportwagen meet zich een sportievere stijl aan met een grotere centrale inlaat die de lage, brede look van de wagen in de verf zet. Deze vormt een aanvulling op het nieuwe design met hertekende Bi-LED koplampen en LED-richtingaanwijzers, LED-mistlichten vooraan en een hertekende bumper.

Achteraan onderscheidt het nieuwe model zich door LED-achterlichten (met eveneens LED-richtingaanwijzers) en een nieuw ontworpen bumper. De lichtmetalen velgen kregen een nieuwe look met gedraaide spaken (10) alsook een machine-faced afwerking.

Om de ‘aerodynamica’ van de GT86 te verbeteren werden er ook enkele stijl-elementen toegevoegd die rechtstreeks een positief effect hebben op de stabiliteit alsook op het stuurgedrag.

Ten gevolge, werd de achterspoiler hertekend om de stabiliteit van de wagen nogmaals te optimaliseren. De achterspoiler is voortaan een ‘floating wing’ type die de wind laat doorgaan waardoor de GT86 beter aan de baan plakt. Opgelet: onze achterspoiler is van aluminium gemaakt, ten voordele van het gewicht.

Om een sportiever karakter te geven aan de GT86 is de spoiler in tweekleuren, matzwart voor het horizontale gedeelte en de zijkanten in koetswerkkleur.

De achterspoiler IS NIET MEER STANDAARD op de Sport-versie, maar is daarentegen beschikbaar ALS OPTIE (02). Het “Aero pack” van de vorige generatie wordt stopgezet.

OPGELET: vanaf de lancering van de nieuwe GT86 2017 gaat de tweekleurige achterspoiler (“floating wing”-type in aluminium) ter waarde van €690 GRATIS aangeboden worden!

Het al legendarische rijgedrag van de GT86 werd nog verbeterd. De nieuwe afstelling van de ophanging en de schokdempers en de gewijzigde veerverhouding maken de GT86 2017 gemakkelijker controleerbaar, met een meeslepender rijgedrag als resultaat.

Interieur en veiligheid

De gevoelskwaliteit van het interieur werd sterk verbeterd door middel van verschillende elementen zoals een nieuwe afwerking van het dashboard en de binnendeuren met een “carbon-look” bijvoorbeeld.

De nieuwe GT86 2017 krijgt ook standaard een 4,2" groot (11 cm), multifunctioneel TFT-kleurenscherm. Het multifunctionele scherm, dat heel wat functies en weergaven telt, wordt bediend met de toetsen op het stuur.

Het multimediasysteem is voortaan een Toyota Touch 2 met een 6.1” aanraakscherm. Om het gebruiksgemak tijdens het manoeuvreren te verbeteren, op basis van jullie feedback, gaat de GT86 2017 standaard over een achteruitrijcamera beschikken (non-genuine).

Op vlak van veiligheid op de nieuwe GT86 2017 zijn er geen veranderingen mits de wagen reeds heel goed uitgerust is:

  • ABS (Anti-lock Braking System)

  • EBD (Electronic Brake force distribution)

  • BA (Brake Assist)

  • VSC (Vehicle Stability Control)

  • TRC (Traction Control).

Daarbovenop, krijgen we nu ook voor modeljaar 2017: HAC (Hill-Start Assist Control) en EBS (Emergency Brake Signal).

n.b.: Toyota Safety Sense is niet beschikbaar op de GT86

Motorisatie

Onze reeds gekende 2.0 boxer-motor met 200pk blijft ongewijzigd en blijft nog steeds gekoppeld aan een handgeschakelde en een automatische 6-versnellingsbak.

Gamma

Er zijn geen gamma-veranderingen - we behouden één versie, namelijk Sport-versie. De Sport-versie wordt beter uitgerust t.o.v. vroeger:

De Sport-versie is beschikbaar met 2 stoffenzetelbekledingen, namelijk zwart met zilverkleurige stiknaden (AM20) en rood/zwart met roodkleurige* stiknaden (AM30) een sportief stuurwiel met geïntegreerde audiotoetsen en een 86-logo in het midden.

* beschikbaar naargelang de gekozen koetswerkkleur.

Opgelet: (AM30) stoffenzetelbekleding rood/zwart met roodkleurige stiknaden is enkel beschikbaar op vier koetswerkkleuren:

Code

Naam

M7Y

Pure Red

K1X

Crystal White Pearl

61K

Dark Gray

D4S

Crystal Black

Prijzen

NIEUWE CODES

Prijzen – vanaf productie 08/2016 (V03)

Extra kost t.o.v. de vorige generatie (V02)

Sport M/T

€33.400

+ €1.410

Sport A/T

€34.900

+ €1.410

Waarom de prijzen van de nieuwe GT86 2017 t.o.v. de vorige generatie gestegen zijn:

  • Een nieuw design voor de buitenkant en een nieuwe binnenafwerking.

  • Beter uitgerust: de nieuwe GT86 2017 is veel beter uitgerust t.o.v. vroeger: Bi-LED koplampen, LED achterlichten, 4.2’’ TFT multi-informatiescherm, Toyota Touch 2 aanraakscherm met achteruitrijcamera, DAB radio (Digital Audio Broadcasting), elektrisch inklapbare buitenspiegels bij vergrendeling, HAC (Hill-Assist Control)…

Beschikbaarheid – Agenda

  • Augustus: productie start

  • September: Toyota GT86 2017 op toyota.be en nieuwe brochure

  • Oktober: levering van eerste wagens

Contacteer ons
Sylvia Gea Fleet Commercial Coordinator
Sylvia Gea Fleet Commercial Coordinator
Over Toyota Business Plus

Toyota Business Plus
Toyota Belgium
Leuvensesteenweg 369
1932 Zaventem